Zeri Rinor Puke

Klikoni to load map

Useful Information

Locality: Pukë

Address: Rruga "Ymer Puka", pallati nr.28, shk.nr.1, Puke 4401 Pukë, Albania

Website: www.lrd-albania.org.al

Followers: 585

Opening hours

Monday:

Tuesday:

Wednesday:

Thursday:

Friday:

Saturday:

Sunday:

Reviews

Write a review

Posts

https://drive.google.com//1hb2z-HGy9sKNFdugN2xJSnpIX_/view
July 16, 2021, 1:00 PM
Zeri Rinor Puke
Jeni te mirpritur
June 30, 2021, 1:00 PM
Zeri Rinor Puke
Qendra Rinore Puke ne kuader te zbatimit te projektit "Multimedia Rinore per Qeverisje te Mire Vendore" financuar nga #LevizAlbania organizoi nje panair per promovimin e punes se dores ku moren pjese gra te zonave rurale, te rinj, ofrues sherbimesh. Ky aktivitet u realizua edhe per te njohur nga afer problematika te ndryshme qe prekin komunitetin e ne vecanti grate dhe vajzat e per te bere nje apel ndaj ofruesve te sherbimeve qe te kene ne vemendje permbushjen e kerkesave te ketij grupi. Te rinjt e qendres do ndihmojne qe nepermjet perdorimit te rrjeteve sociale te promovojne dhe te nxisin shitjen e ketyre produkteve qe kane origjine te hershme dhe vazhdojne te jene vlera te rralla te diteve te sotme, #LevizAlbania #DemokraciaVendore #Perfshihu #SillNdryshimin
June 25, 2021, 1:00 PM
Ne kuader te projektit "Multimedia rinore per qeverisje te mire vendore" mbeshtetuar nga #LevizAlbania te rinjt e bashkise Puke kane per te shkruar artikuj te ndryshem per problematika apo ceshtje te ndryshme. Me poshte nje shkrim nga st. Olgerta Prendi per barazine gjinore. #Femra, fuqia e ndryshimit Mjafton të mendoj nga kush kam lindur, e të të tregoj rëndësinë e tyre në jetën tonë. Mjafton të mendoj kush më mësoi hapat e parë , e të të tregoj sa të rëndësishëm janë hapat ...e vegjël e të sigurt për vendin tim. Mjafton të mendoj nga kush jam rritur, e të të tregoj kulturën që përcjellin ato në jetën tonë. Shqipëria është një vend kaq i vogël, por me probleme aq të mëdha. Shqipëria një vend që ka nevojë për ndryshim që në themelimin e saj . Por, a është pikërisht një femër ajo që duhet të ndryshojë rrënjët e jetës së vertëtë të Shqiptarëve ? Mjafton të kthehem për një moment diku tutje në kohë, në periudhën e kalimit nga diktatura në demokraci , e përcjellë me një periudhë te ashpër e plot sfida që femra të krijojë lirinë e saj. Mjafton të kujtojmë ato kampet e diktaturës ku femra është burgosur,pushkatosur dhe internuar. Të krijohet një arkitekturë mendimesh dhe vuajtjesh të mbyllura brenda mureve , ashtu siç ti linde,e mbrojtur brenda mureve të zhurmshme dhe nga frika që zëri yt të dëgjohej. Po të kaloj në një dimension tjetër më brutal siç është ai i dhunës ndaj femrave atëherë barazia gjinore mërr një tjetër kuptim. Kemi një disbalancë në jetën e femrës të shoqëruar me rrahje, keqtrajtime,përdhunime, vrasje , masakrime ku vetëm 30% e dhunimeve paraqiten në polici.Është një fakt tepër shqetësues për vendin tonë, pasi fenomene të tilla duhen të shmangen dhe të denoncohen që në momentin që ndodhin shqetësimie të tilla. Një realitet i tillë duhet të luftohet me ndihmën e OJF të ndryshme të krijuara ku femra ka lindur për të qenë e barabartë dhe e pavarur. Ajo ka po aq të drejta sa një mashkull, madje është e drejtë e saj që të jetë një element kyç në proçesin e vendim-marrjes. Në politikë pjesëmarrja e femrave me meshkujt duhet të jetë e barabartë në hartimin e ligjeve dhe politikave të reja. Mund të them pa mëdyshje që femrat janë ato që mundësojmë krijimin e lidhjeve humane me ato të politikës. Ato janë një faktor ndihmës në transformimin e vërtetë shoqëror. Femra është fuqia e ndryshimit në krijimin e mirëqënies së zërit rinor dhe krijimin e mirëqënies së vendit tonë. Olgerta Prendi
June 16, 2021, 1:00 PM

Related listings

Zyra Vendore Arsimore BERAT

Rruga "Mihal Komneno" 5001 Berat, Albania

+355 32 234 850

Government organisation Community organisation

5,673 Followers
Zyra e Gjendjes Civile Librazhd

Sheshi Gjorg Golemi 3401 Librazhd, Albania

Government organisation Community organisation

1,056 Followers
Zeri Rinor Puke

Rruga "Ymer Puka", pallati nr.28, shk.nr.1, Puke 4401 Pukë, Albania

Community organisation Youth organisation

585 Followers
ZDB

+355 69 810 1399

Community organisation Non-governmental organisation (NGO) Non-profit organisation

1,837 Followers
Drejtoria Rajonale e Punësimit Tiranë

Rr.Rifat Bodinaku Tirana, Albania

Government organisation Community organisation

15,973 Followers
Zgjidhje te problemeve te printerave

rruga e dibres 0003 Tirana, Albania

Community organisation Social club

346 Followers