Zyra e Avokatise Rumano
+355 67 610 0150

Klikoni to load map

Useful Information

Locality: Tirana, Albania

Phone Number: +355 67 610 0150

Website: www.rumanolaw.com

Followers: 634

Opening hours

Monday:

Tuesday:

Wednesday:

Thursday:

Friday:

Saturday:

Sunday:

Reviews

Write a review

Posts

Zyra e Avokatise Rumano
Është për të ardhur keq se sa të njëanshëm dhe politik janë institucionet në Shqipëri...Ju lutem shpërndajeni...
July 18, 2021, 1:00 PM
Zyra e Avokatise Rumano
Në Gjykatën e Lartë të Republikës së Shqipërisë është zhvilluar të mërkurën ceremonia mirëseardhjes dhe fillimit të detyrës së katër anëtarëve më të rinj të tru...pës gjyqësore, gjyqtarëve Sokol Binaj, Albana Boksi, Sandër Simoni dhe Klodian Kurushi. Në ceremoninë e organizuar me këtë rast merrnin pjesë edhe Kryetarja e Këshillit të Lartë Gjyqësor Znj. Naureda Llagami, anëtarë të KLGJ, si edhe drejtueset e EURALIUS dhe Justice for All. Gjatë fjalës së mbajtur me rastin e kësaj ceremonie solemne, Zëvendëskryetari i kësaj gjykate Z. Sokol Sadushi u shpreh se, Gjykata e Lartë ndjehet e vlerësuar me ardhjen e katër kolegëve të rinj, të cilët kanë treguar gjatë karrierës së tyre profesionalizëm dhe integritet. Zgjedhja që ka bërë KLGJ me emërimin e anëtarëve më të rinj, është një zgjedhje e shkëlqyer, e cila urojmë të vijojë edhe me plotësimin e gjykatës me gjyqtarë të tjerë. Shtimi i radhës së gjyqtarëve profesionistë dhe me integritet sjell pa dyshim përmbushjen me sukses të asaj çfarë kërkon publiku në çdo kohë, besimin tek organet e drejtësisë, në mënyrë që qytetari të ketë mbrojtjen dhe sigurinë maksimale që i jep ligji. Z. Sadushi theksoi angazhimin e trupës së Gjykatës së Lartë në kuadër të garantimit të dhënies së një drejtësie të shpejtë, cilësore, kushtetuese dhe ligjore. Nga ana e saj Kryetarja e KLGJ Znj. Naureda Llagami u shpreh se ardhja e gjyqtarëve të rinj dhe të kualifikuar në Gjykatën e Lartë, rrit pritshmëritë për një drejtësi sa më cilësore dhe vendimmarrje sa më të shpejtë, për të bërë të mundur evadimin e numrit të lartë të çështjeve që presin të gjykohen. Falë bashkëpunimit të ngushtë me Gjykatën e Lartë dhe organizmat ndërkombëtarë në ndihmë të gjyqësorit, janë hedhur disa hapa të rëndësishëm në kuadër të ndryshimeve ligjore për eficencën e gjykimit në këtë gjykatë, në shërbim të qytetarëve të cilët presin prej vitesh shqyrtimin e çështjeve të tyre. http://gjykataelarte.gov.al//Ne_Gjykaten_e_Larte_te_Republ
July 15, 2021, 1:00 PM
Zyra e Avokatise Rumano
Një fotografi në vend të një lloji të balsamosur Gjithnjë e më tepër biznese po bashkohen në fushatën tonë të ndërgjegjësimit Një fotografi në vend të një lloj...i të balsamosur. Këtë herë, u kthyem përsëri në pikën e nisjes, në Peizazhin e Mbrojtur Vjosë Nartë. Nga monitorimet e bëra prej ekipit të PPNEA dhe AdZM Vlorë, u identifikua një restorant që zotëronte një numër të konsiderueshëm llojesh të balsamosur, si Pelikani kaçurrel (Pelecanus crispus), flamingo (Phoenicopterus roseus), huta (Buteo buteo), kukuvajka mjekroshe (Tyto alba), gjeraqina e shkurtës (Accipiter nisus), nuselala (Mustela nivalis), etj. Personi përgjegjës për restorantin e pranoi me kënaqësi ofertën e zëvendësimit të objekteve të balsamosura me fotografi të shpendëve simbol të Vjosë Nartës. Ky rast duhet të shëbejë si shembull për shumë e shumë sipërmarrje të tjera. Ekipi ynë falenderon përzemërsisht restorantin Taverna e Miqesise për dhënien e një mesazhi pozitiv mbi ruajtjen e jetës së egër në Shqipëri. ------- Wildlife photos instead of taxidermized species More and more businesses are joining our raising awareness campaign Wildlife photos instead of taxidermized species. This time, we returned to the initial location where we first started, the Vjose Narte Protected Landscape. From the monitoring work of PPNEA and RAPA Vlore, we identified a restaurant which owned a considerable number of taxidermized species, such as Dalmatian pelican (Pelecanus crispus), flamingo (Phoenicopterus roseus), Common buzzard (Buteo buteo), Barn owl (Tyto alba), Eurasian sparrowhawk (Accipiter nisus), Least weasel (Mustela nivalis), etc. The owner gladly accepted our offer to replace these objects with wildlife photos of symbol species found in Vjose Narte. This is a beautiful example to be followed by other similar businesses. Our team is grateful to Taverna e Miqesise for joining our campaign and giving a positive message regarding wildlife in Albania. Critical Ecosystem Partnership Fund Administrata Rajonale e Zonave te Mbrojtura Vlore Lulzim Demaj Arian Mavriqi - Photography #LECII #LandofEaglesandCastles
July 8, 2021, 1:00 PM
Kur votuesi, voton një subjekt politik, e voton për programin politik (premtimet) që subjekti prezanton në elektorat. Nëse subjekti politik nuk i përmbahet prog...ramit politik elektoral, duke shpërdoruar besimin e votuesit, a përbën vepër penale? Pyetja është për kolegët dhe miqtë në këtë hapsirë sociale (e dinë vet ata). See more
June 19, 2021, 1:00 PM

Related listings

Zyra e Avokatise Rumano

+355 67 610 0150

Consultation agency Corporate lawyer

634 Followers